Dr. Martine F. Delfos: "Autisme is geen stoornis of defect, maar een atypische ontwikkeling."

Interview

Habitat Lekker Leven start in juni 2023 een nieuwe woonvorm voor mensen met autisme/atypische ontwikkeling (ATO): het Habitat Delfos Huis in Arnhem.

Afke  interviewde biopsycholoog en wetenschapper Dr. Martine F. Delfos en een van haar cliënten, Denneth Ahles. Het logo voor het Habitat Delfos Huis is een ontwerp van Pricker Producties. Daarnaast verzorgt Pricker Producties de pers- en deels publieksvoorlichting.

Interview

“Autisme is geen stoornis of defect, maar een atypische ontwikkeling. En ontwikkeling in de gehele breedte van de mens is mogelijk.”

Zo luidt de theorie van biopsycholoog en wetenschapper Dr. Martine F. Delfos. Met dit uitgangspunt start medio juni ’23 het eerste Habitat Delfos Huis in Nederland. Een woonvorm voor 8 tot 10 (jong)volwassenen met de diagnose autisme die nu nog thuiswonen. Zijzelf -én hun ouders- zijn er de verantwoordelijken om toe te werken naar een zelfstandig leven. Want dat is hun droom. Natuurlijk met professionals op de achtergrond.

>> Lees verder

 

Persbericht

d.d. 7 december 2022

Eerste Habitat Delfos Huis voor (jong)volwassenen met autisme/atypische ontwikkeling in Arnhem

Dr. Martine F. Delfos: “Autisme is geen stoornis of defect, maar een atypische ontwikkeling.”

Arnhem – Medio juni 2023 opent het eerste Habitat Delfos Huis in Arnhem. Een nieuw initiatief van wetenschapper en biopsycholoog Dr. Martine F. Delfos in samenwerking met Habitat Lekker Leven om vastgelopen (jong)volwassenen met autisme te helpen bij hun ontwikkeling naar een zelfstandig leven. Een woonsituatie waar bewoners en ouders de verantwoordelijken zijn en niet de professionals.
>> Lees het volledige persbericht. 

 

Habitat Delfos Huis in Arhem