"Mijn vikingbloed stroomt waar het niet gaan kan"

Interview Gerti Bierenbroodspot, beeldend kunstenaar

Alles ademt er avontuur, mysterie en schoonheid. In de Verffabriek, haar Amsterdamse atelier, toont beeldend kunstenaar Gerti Bierenbroodspot een klein deel van haar verhalen verwerkt in schilderijen, bronzen beelden, boeken en gobelins. Gerti's voorliefde voor de klassieke oudheid spreekt in veel van haar werken. Na vier decennia hartstochtelijk creëren op de meest bijzondere plekken op aarde wil ze met haar kunst mensen nog steeds leren zíen. 

Haar tomeloze maakdrift is niet te stoppen. Nu is ze bevangen door de schoonheid van de oceanen. "Het zal het vikingbloed zijn dat door mijn aderen stroomt", verklaart Gerti, "ik kom uit een familie van avonturiers, een schippersgeslacht."

Voor het glossy magazine van Culinair Landgoed Parc Broekhuizen interviewde ik Gerti. Haar Dancing goddess maakt onderdeel uit van de beeldenroute Sculptures at the Parc 2023. Van 8 oktober t/m begin december 2023 is er een overzichtstentoonstelling van de kunstenaar waar zij ook lezingen zal geven en films zal vertonen over haar werk.

(Klik op de afbeelding voor de  pdf).