Pickwick Players sluiten rugbyseizoen af bij voetbalvrienden

Leden organiseren klusdag

Rugbyclub The Pickwick Players sloot zaterdag 11 juli het seizoen af bij Voetbalvereniging Diepenveen met een jeugdtoernooi. De Deventer rugbyvelden zijn momenteel buiten gebruik vanwege het vervroegde jaarlijks onderhoud. VV Diepenveen bood de rugbyers gastvrij zijn sportvelden aan.

Gras- en beachtoernooi op de Zunnebargh

Sinds de herstart op 13 mei trainen de Pickwick Players wekelijks in Diepenveen. Een echte wedstrijd was nog niet mogelijk vanwege de door de RIVM gestelde beperkende regels. Nu de restricties zijn opgeheven, konden The Rams RFC uit Apeldoorn en ERC ’69 van Enschede worden uitgenodigd voor het gras- en beachtoernooi op de uitwijklocatie ‘de Zunnebargh’. Organisator van het toernooi Pickwicker Sander de Greef is blij dat het seizoen op een leuke manier kon worden afgesloten: “De viering van ons 45-jarig bestaan viel dit jaar natuurlijk in al in het water, dus aan weer even samen zijn en wat ‘ballen’ was een grote behoefte. Erg fijn dat zowel de voetbal- als de handbalclub hierbij een handje hielpen. De voetbalkantine werd geopend en de beachvelden konden we met potjes 6-a-side lekker omploegen. Een mooie dag!”

Klusdag

Nu er door de gemeente groot onderhoud plaatsvindt aan de velden, grepen de Pickwick Players de gelegenheid aan om een klusdag te organiseren. Leden en ouders van jeugdspelers namen de kwast ter hand en knapten het interieur van het clubhuis op. Bovendien werden er dugouts getimmerd, een lang gekoesterde wens van de club.

 

Samenwerking The Rams RFC Apeldoorn

In het nieuwe seizoen, dat officieel op 7 augustus start, kan weer getraind worden op de eigen velden. Oefenwedstrijden starten op 5/6 september en de eerstvolgende toernooien vinden plaats op 19 september (senioren) en op 20 september (jeugd). Nieuw is de samenwerking met The RAMS RFC. Onder andere de Colts (jeugd tot 18 jaar) en Heren 2 zullen clusteren met de Apeldoorners vanwege een tekort aan spelers in deze teams bij beide clubs. De 39-jarige Mau Simeona is onlangs aangesteld als hoofdtrainer. Voorzitter van RC The Pickwick Players, Kees Pricker: “Mau werd als topspeler met Rugbyclub Hilversum meerdere malen landskampioen. Een rugbyer in hart en nieren en een zeer gedreven teambuilder. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij als trainer/coach onze ambitieuze herenteams op een hoger niveau brengt.”

Nieuwe leden welkom

Rugbyclub The Pickwick Players Deventer is een van de grootste rugbyclubs van Oost-Nederland. Met twee heren teams, een damesteam en een jeugdafdeling van bijna 150 kinderen, kan iedere leeftijdscategorie bij de club terecht. Om een training bij te wonen hoef je geen lid te zijn. De eerste 6 weken train je kosteloos mee. Rugbyclub The Pickwick Players is opgericht in 1975 en bestaat dit jaar 45 jaar.

Info en aanmelden voor gratis trainingen: www.pickwickplayers.nl

 

Enkele publicaties: 

Hanzestad
Deventer Post
Deventer RTV

 

Opdracht voor RC Pickwick Players Deventer (foto's en tekst Afke Pricker).