Mevrouw de Wit Makelaars

Jouw makelaar is vrouw

Deventer is een makelaarskantoor rijker. Een eigenzinnig kantoor. Marieke de Wit trok na 20 jaar als registermakelaar en taxateur bij diverse makelaarskantoren te hebben gewerkt, de stoute schoenen aan. In juni 2020 richt zij Mevrouw de Wit Makelaars op.

Marieke de Wit gaat solo.

Een gedurfde rit

Met een koffer vol vakkennis en ervaring - tussen de Donald Duck-jes en hond Kees op de achterbank - rijdt zij in haar robuuste Saab de door mannen gedomineerde makelaardij in Deventer tegemoet. Een gedurfde rit in tijden van het heersende Covid19 en een economische recessie. Vol vertrouwen richt Mevrouw de Wit zich met name op de aan- en verkoop en verhuur van particulier onroerend goed. Daarnaast taxeert zij woningen voor particulieren, maar ook voor overheidsinstellingen, beleggers, banken en woningcorporaties. Projectadvies voor groot- maar ook kleinschalig werkende projectontwikkelaars en gemeenten.

IJkpunten in het leven

Mevrouw is Marieke. Het is het persoonlijk contact en de vertrouwensband met haar opdrachtgevers die haar veel voldoening geven in haar werk: “Juist voor dit aspect wil ik meer ruimte creëren in mijn eigen onderneming. De makelaardij is een veelzijdig vakgebied dat naast vakkennis en een commerciële instelling, empathie, creativiteit en vindingrijkheid vraagt. Bij de aan- en verkoop van een thuis komen meer zaken kijken dan cijfers, technische- en juridische zaken. Het zijn gebeurtenissen waar verhalen, emoties en smaakgevoeligheden aan vastzitten. Gebeurtenissen die vaak ijkpunten zijn in een mensenleven. Ik heb gemerkt dat mensen het fijn vinden dat ik met hen mee denk. Dat ik oplossingen kan aandragen voor aanhangige problemen die om de hoek komen kijken bij de aan- of verkoop van een huis.”

De klik met een makelaar

In het prototype makelaar heeft Marieke zich nooit herkend: "Dat is ook helemaal niet nodig. Eigenaren en huizen zijn allemaal anders, daar moet je ook een passende makelaar bij vinden." Mevrouw de Wit is niet de makelaar die roept dat de koffie klaar staat maar haar nieuwe opdrachtgevers trakteert op een zelfgebakken quiche of een bezoekje aan Museum More.

Marieke houdt kantoor in haar huis in Deventer. Zij heeft een zoon en is getrouwd met Paul, eigenaar van makelaarskantoor Margadant Makelaardij in Zwolle.

Mevrouw de Wit Makelaars nam Pricker Producties in de arm voor de opstart van haar activiteiten als het gaat om PR & marketing en verzorgt haar instagram-account. [Fotografie: Afke Pricker.]

Contact: Mevrouw de Wit Makelaars

Tel.: 06-12219016
 info@mevrouwdewitmakelaars.nl
www.mdwmakelaars.nl