Groene Glibber

Boeken uitverkocht

Over hoe groene glibber bijna leidt tot verkiezingswinst, hoe ogenbomen twee boerenzoons helpen bij het kopen van een paard en hoe reuzenmieren  een heel dorp op zijn kop zetten. Het boerenland en het natuurgebied rondom de rivier de Linge in de Betuwe zijn het decor van de wonderbaarlijke kinderavonturen in Groene Glibber. Spannende verhalen op de grens van werkelijkheid en verbeelding. Bekijk hier de filmische impressie.

Ik bestel Groene Glibber
Algemene voorwaarden zijn van toepassing. Groene Glibber is uitverkocht. Bestellen is niet meer mogelijk.


Groene Glibber
Fantasie langs de Linge
Auteur: Marco Overdiep
€ 17,50
(excl. € 4,00 verzendkosten, incl. BTW)
Levering binnen 3 werkdagen
Hardcover, fc, 60 pagina's
ISBN/EAN: 978-90-9034219-1

Lees hier het artikel dat op 11 januari 2021 verscheen in De Gelderlander.

Fantasie langs de Linge: surrealistische kinderverhalen, geïllustreerd met prachtige foto's. Schrijver, fotograaf en beeldend kunstenaar Marco Overdiep laat tijdens zijn dagelijkse fietstochten door het gebied zijn fantasie de vrije loop. Hij kijkt, ziet, legt zijn beelden vast en hij bedenkt er verhalen bij.
Adviesleeftijd Groene Glibber: 9 -90 jaar. Pricker Producties geeft het boek uit. Het verzorgde de productie, de vormgeving en de redactie. Een dierbare vader-dochter samenwerking!


Afke Pricker-Overdiep en Marco Overdiep bij de rivier de Linge
Afke Pricker-Overdiep en Marco Overdiep bij de rivier de Linge, het decor van de avonturenverhalen in de Groene Glibber.

Marco Overdiep over Groene Glibber

Vrijwel dagelijks fiets ik langs de Linge, een smalle rivier in de gemeente Overbetuwe. Het landschap is wijds en de grond vruchtbaar. De rivier zorgt ervoor dat water via zegen en slootjes bij het boerenland komt. Ook het natuurgebied Lingezegen/Waterrijk krijgt water van de Linge.

Tijdens het fietsen maak ik foto’s van dingen die mij opvallen door hun kleur en vorm. Op de terugweg probeer ik titels voor de foto’s te bedenken. Dit is een leuk proces. De onderwerpen zijn vaak abstract en de titels ook. Soms past er een gedicht bij. Steeds weer ben ik blij met mijn ‘vangst’.

In enkele gevallen denk ik langer na over een foto en komt er spontaan een verhaal naar boven. Kinderen die in de buurt van de Linge wonen, spelen daarin een hoofdrol.  Ze komen plotseling in een fantasiewereld die als echt wordt beleefd. De avonturen kunnen sprookjesachtig zijn, maar ook vreemd, humoristisch en eng.  Op de achtergrond spelen actuele maatschappelijke onderwerpen een rol zoals milieu, klimaatverandering, migratie, wetenschap en misdaad.

 Enkele foto's uit de Groene Glibber

Over Marco 

Marco Overdiep (Heerenveen, 1942) werkte jarenlang als journalist voor het Financieele Dagblad en schreef over milieu, wetenschap en energie. Hij reisde over de hele wereld, van Australië naar Oman, van Portugal naar de Verenigde Staten en maakte uitgebreide reportages. In de jaren ’80 trok Akzo Nobel hem aan als woordvoerder voor het concern.

Een nieuwe tijd brak aan toen hij in Elst kwam wonen. Marco bekwaamde zich eerst in tekenen en in het werken met klei. Hij ontdekte dat er een enorme stroom van creativiteit loskwam. Het ruimtelijk werken beviel hem en hij stapte over op het gebruik van metaal, steen en glas. In twintig jaar tijd maakte hij talloze beelden die in diverse beeldentuinen werden geëxposeerd.

Met zijn werk beeldt hij zijn gevoelens uit.  Ook in fotografie en kinderverhalen. In 2007 schreef hij De Toverboom. In 2020 verschijnt zijn 10e fotoboek en het avonturenboek Groene Glibber, Fantasie langs de Linge.

 


De Toverboom

In 2007 schreef Overdiep het succesvolle avonturenboek De Toverboom waarin hij je meeneemt naar bijzondere plekken in het Arnhemse Sonsbeekpark. Ook de Toverboom kun je bestellen bij Pricker Producties.

De Toverboom
Auteur: Marco Overdiep
€ 7,00
(excl. € 4,00 verzendkosten, incl. BTW)

Bestel De Toverboom
Algemene woorwaarden zijn van toepassing.