DANIEL 3

Magazine voor Daniƫl de Brouwerschool

Samen met -en voor- de Daniël de Brouwerschool ontwikkel ik de DANIEL. Een glossy magazine voor ouders/verzorgers, leerlingen en iedereen die (beroepsmatig) geïnteresseerd is in deze ZMLK-school in Wilp. Het verschijnt tweemaal per jaar.

 

 

In deze DANIEL o.a.:

Ouders
* Cas is geboren met het Prader-Willi Syndroom. Eén van de kenmerken van dit syndroom is een onbedwingbare eetdrang. Welke vergaande beperkingen brengt dit met zich mee in het gezinsleven? Een interview met Nynke de Boer en haar zoons.
* Door zuurstoftekort tijdens een schock liep Kris op jonge leeftijd niet aangeboren hersenletsel op. Chatal Arends en Maurice Timmermans over de onverwachte, positieve ontwikkeling die hun zoon doormaakte.
* Canu heeft het fragiele x syndroom, is ernstig verstandelijk beperkt en kan zich niet uiten. Waarom is zijn kwetsbaarheid zo eng? Zijn ouders Chandrika en Gerjo van de Meulen vertellen erover.

Kind & Knuffel
Onafscheidelijk zijn ze: kind en knuffel. Het trouwe vriendje gaat overal mee naar toe. Het biedt troost, veiligheid en stelt gerust als papa en mama even niet in de buurt zijn. Sascha, Borr, Dieter (en hun ouders) over de favoriete knuffel in hun leven.

Meer mannen voor de klas
Meesters zijn schaars in Nederland. Is een betere man-vrouw-balans wenselijk? Een interview met vier van de vijf mannen (op ruim 90 teamleden) van de school.

Gamen
Dat jongeren een groot deel van hun tijd doorbrengen met gamen is geen nieuws meer. Ook niet dat ouders verontrust zijn over het gamegedrag van hun kinderen. Drie interviews met leerlingen over wat gamen hen brengt.