Niels de Langen | Paralympisch Alpineskiër

"Ik ga voor goud!"

Niels de Langen (21) is paralympisch alpineskiër. Eén van de meest gedreven sporters die ik ontmoette. Hij wil de wereld laten zien dat je ook zonder benen het ogenschijnlijk onmogelijke, mogelijk kunt maken. Niels gáát voor zijn droom en is een inspiratiebron voor velen.

 

Net voor zijn eerste verjaardag verloor hij door een meningokokken scepsis zijn rechterbeen. Zijn zwaar beschadigde linkerbeen besloot hij op 16-jarige leeftijd ook te laten amputeren. Al op jonge leeftijd dacht Niels in kansen, niet in beperkingen. Tijdens de wintersportvakanties met zijn ouders ontwikkelde hij een grote passie voor skiën. Zó groot dat hij op 12-jarige leeftijd na deelname aan een talentendag van de NSKIV een spurt maakte en in 2017 brons op de slalom behaalde tijdens het WK. Tijdens de Paralympische Spelen van PyeongChang in 2018 behaalde hij een achtste plaats en bij het WK 2019 veroverde hij een zilveren plak. 

Momenteel traint Niels voor het WK van 2021 in Lillehammer en hoopt een medaille mee naar huis te nemen. De Paralympische Spelen in 2022 in Beijing heeft hij in zijn vizier: “Ik ga voor goud!”

Recent in het nieuws:
Arnhemse paralympisch alpineskier naar wereldbekerwedstrijden (Arnhemse Koerier 4/3/20)